Aanbestedingsverkiezing

Op 6 juni kun je als Nederlander stemmen voor een nieuw Europees Parlement. Op het PIANOo-congres willen we jou eenzelfde mogelijkheid bieden. Moet publieke inkoop gericht zijn op duurzaamheid, innovatie of gelijke kansen voor iedereen? Of ligt het niet aan de uitdagingen, maar moet het binnen ons ‘democratisch vakgebied’ vooral gaan over efficiëntie of rechtmatig aanbesteden? Waar leg jij de nadruk op als inkoopprofessional? Welke ‘inkooppartij’ kies jij? Of stem je blanco en blijf jij zwevende kiezer?  
 
Bij het samenstellen van jouw programma kies je voor een inkooppartij die het beste bij jouw standpunten past. Op het PIANOo-congres presenteren we in de plenaire opening de verkiezingsuitslag.  
  

Kies uit zes inkooppartijen. Wil je niet meedoen aan de aanbestedingsverkiezing? Dan kun je blanco stemmen.

Groen denken, groen doen.
Heb jij oog voor milieu en klimaat? Neem jij duurzaamheid altijd mee in je aanbesteding ook al is dit niet verplicht? En is groen aanbesteden voor jou dé methode om een betere wereld te realiseren voor nu en de toekomst? Sluit je dan aan bij de Groene Gidsen. 

Natuurlijk rechtmatig.
Voor jou is er maar één manier om aan te besteden, namelijk binnen de kaders van de Aanbestedingswet 2012. Voor jou geen grijs gebied. Regels scheppen duidelijkheid voor alle partijen. Rechtmatig is doelmatig! Stem Rechtmatig Inkoopfront.

Meer resultaat, minder gedoe.
Minder is sneller, efficiënter is beter. Besteed efficiënt aan en verlicht administratieve lasten voor aanbestedende dienst én inschrijvers. Kies voor de Procespartij voor Efficiëntie. Meer resultaat, minder gedoe 

Voor een eerlijke maatschappij.
Er is plek voor iedereen! Aanbestedingen zijn dé kans om sociaal bij te dragen aan de maatschappij. Streef jij naar een inclusieve maatschappij? Zet jij, wanneer het kan, social return in? Creëer kansen, stem Gelijke Kansen Alliantie. 

Alert en proactief voor veilige opdrachten.
Ben je alert op de mogelijke strategische afhankelijkheid van een derde land bij aanbesteden? Zie jij risico’s voor nationale veiligheid en die kunnen leiden tot de verstoring van de continuïteit van de vitale infrastructuur? Zorg jij ervoor dat hoogwaardige kennis niet weglekt? Ga voor veilig, stem Nationale Veiligheidscoalitie. 

Verbeteren door te innoveren.
Zonder innovatie geen vooruitgang. Altijd op zoek naar nieuwe manieren om aan te besteden? En sta jij open om nieuwe oplossingen in te kopen voor bestaande en nieuwe publieke taken?  Je hebt een vooruitziende blik en streeft naar een overheid die bij de tijd blijft. Stem voor de vooruitgang, stem voor de toekomst, stem Innovatief Appèl!